Exista un moment cand trebuie sa pleci, chiar si atunci cand nu stii sigur unde mergi. (Tennessee Williams)
Prima pagina | Harta site | Contact
Prima pagina | Ramuri sportive | Galerie foto | Galerie video | Stiri LAGUNA | Contact

 • Sectii LAGUNA
  - INOT Constanta
  - TENIS de CAMP
  - BASCHET
  - HANDBAL
  - VOLEI
  - OINA

 • Afilieri
  - FRNPM
  - FR Baschet
  - FR Handbal
  - FR Oina
  - FR Tenis
  - FR Volei

 • Silmat - Echipamente Sportive
  Eurolines Romania
  Nova Travel
  iBuc.ro : Bucataria Online
  EuRoSite : booking system
  CTA.ro : Constanta Online
  TravelSite.ro : Jurnal de calatorie
  SportCT.ro - Informatii sportive

 • Parteneri / LinkExchange
 • Pledoarie pentru Viata - pledoarie pentru sport

  “Nimeni nu e prea tanar pentru a incepe si nici prea batran pentru a resimti efectele benefice ale exercitiilor fizice.”

  Componenta esentiala a vietii, miscarea si, derivat din aceasta, exercitiul fizic se constituie intr-un adevarat izvor de sanatate, practicarea lor recomandandu-se din frageda copilarie pana la adanci batraneti.

  Pregatirea fizica a persoanelor este strans corelata cu cea intelectuala, eficienta procesului de instruire fiind conditionata de alternarea judicioasa a orelor de intensa solicitare intelectuala cu cele practice, sub forma exercitiului fizic.

  In cultura zilelor noastre sportul este elementul ludic prin excelenta. In toata gratuitatea lui (aparenta uneori), sportul este activitate creatoare de cultura. Sportul delimiteaza propriul nostru corp de masa extrem de vaga a celorlalte corpuri

  Prin exceptionale rezultate in ameliorarea conditiei biofiziologice a omului, sportul contribuie esential la dezvoltarea spiritualitatii. Intre facultatile noastre intelectuale si vitalitatea noastra fizica exista o corelatie indubitabila. Se poate, astfel, spune ca exercitiul corporal favorizeaza planul spiritual.

  Sportul este ca un medicament care trebuie prescris in doza si intensitate diferite la femei si barbati.

  Sportul inseamna Viata, iar scopul sportului este acela de a destepta si inviora temperamentele, caracterele, de a innobila sentimente, de a scoate la lumina si cizela trasaturi fara de care viata noastra n-ar putea fi conceputa.

  Sportul acopera necesitatile de baza ale fiintei umane de la o stare de bine, la o formare integrala a persoanei din punct de vedere motor, cognitiv, afectiv; de la imbunatatirea conditiei fizice la necesitatea antrenarii pentru competitii sau doar in sens recreativ.

  Sportul este mijlocul cel mai accesibil de educare fizica si morala a indivizilor. Ganditi-va: curaj, onestitate, darzenie, tenacitate, perseverenta, sunt numai cateva din calitatile cu care omul se recomanda prin sport in societate.

  Sportul te face sa fii natural si inventiv , muncitor , o persoana care doreste sa progreseze tot timpul , pasionat de ceea ce face si doreste sa obtina in viata , neclintit in momentele critice, mediator si mentor al propriilor aptitudini si calitati.

  In urma cu zeci de ani, savantii defineau drept principalele nevoi ale omului: aerul, apa si hrana urmate de multitudinea conditiilor de viata decenta. In prezent, se pare ca lista nevoilor umane trebuie revizuita de urgenta prin adaugarea activitatilor fizice de orice tip, efectuate constant.

  Populatia planetei a devenit o masa de oameni pentru care sedentarismul si apetitul pentru consum reprezinta cele doua religii importante ale zilei. Se pare ca unica scapare vine din practicarea exercitiilor fizice sustinute prin programe bine concepute . Secretul acesta simplu a fost descoperit de oameni cu peste 6.000 de ani in urma.

  Din comoditate si indolenta, omul modern inventeaza zeci de motive pentru a nu se apuca sa-si miste trupul periodic de dragul sanatatii macar daca nu din alte ratiuni. Cele mai dese motive invocate de asa zisi oameni ocupati si preocupati de bunul mers al societatii sunt : „Numai sunt tanar(a)”, „Nu pot“, „M-am ingrasat”, „Ce o sa zica lumea?”, „Nu am unde”, „Nu am chef”, „Nu am cu cine”, „Nu am timp”… Cel mai adesea invocam ca nu avem timp. Ei bine, sa dam asadar putinul timp liber pe Inestimabila Sanatate! Eu zic ca este cel mai corect pact cu propria Viata !

  In mileniul trei , toti avem o existenta foarte activa. Cu toate acestea, oamenii care sunt amatori de sport au realizat ca dezvoltarea si practicarea unor miscari armonioase, controlate si echilibrate sub forma exercitiilor fizice, nu duc doar la un efort fizic placut si necesar pentru mentinerea sanatatii, ci induc si alte elemente existentiale cum ar fi : integrare sociala, distractie, buna dispozitie, respect, toleranta, fairplay, experienta si multe alte valori adevarate, din nefericire azi uitate.

  Iata de ce are nevoie omul pentru a fii sanatos : Putina ambitie si multa bunavointa. Acestea sunt singurele deziderate necesare de fapt, omului modern, pentru a se apuca serios sa practice un sport. Nu conteaza varsta, sexul, aspectul fizic. Doar apucati-va si redescoperiti bucuria si inocenta copilariei, atunci cand alergam si ne jucam fara scop, doar de dragul miscarii in sine.

  Beneficiile sportului sunt nenumerate, pe multe dintre acestea le veti descoperi o data ce incepeti practicarea oricarei forme de miscare fizica .

  Mult mai multi oameni sufera serios din cauza lipsei de miscare decat cei care se intorc cu julituri sau vanatai de pe terenul de sport. Nu uitati nici de maxima celebra a lui Pierre de Coubertin, descoperitorul Olimpiadelor, „Nu conteaza prea mult sa castigi, este mult mai important sa participi”.

  Sportul intr-o societate moderna reprezinta “ un nou stil de viata” .

  Sportul este :
  • Fenomen economic
  • Fenomen social
  • Generator de valori:
  • Solidaritate
  • Spirit de echipa
  • Toleranta
  • Fair-play
  • Disciplina

  Sportul reduce considerabil depresia si anxietatea. Intareste oasele, inima, muschii, intregul sistem cardio-respirator. Creste increderea in sine si autosatisfactia. Reduce considerabil efectele stresului. Imbunatateste rezistenta fizica si concentrarea psihica. Ajuta la coordonarea miscarilor, simtul echilibrului si flexibilitatea coloanei vertebrale si mobilitatea articulatiilor. Revigoreaza activitatea sexuala. Sportul ajuta la eliminarea kilogramelor in exces si auto¬regleaza greutatea corporala.

  Sportul ne invata lucruri noi. Dezvoltam obiceiuri sanatoase legate de nutritie, conservarea energiei, dozarea efortului si autocunoasterea personala. Deseori se pot descoperi si consolida calitatile de lider.

  Sportul regleaza in mod stralucit metabolismul organismului uman. Mersul pe jos are un efect minunat asupra celor care, din diverse probleme de sanatate, nu pot practica sporturi dinamice. Sistemul nervos beneficiaza intr-o mare masura de efectele benefice ale activitatii fizice. Calitatea si durata som¬nu¬lui sunt considerabil imbunatatite prin practicarea exercitiilor fizice . Dezvoltarea simtului estetic reprezinta un efect secundar al practicarii diferitelor sporturi.

  Sport pentru copii in Constanta
  Sport pentru copii in Constanta

  Campionatul National de Volei feminin 2016-2017

  Pentru al doilea an consecutiv, CS Laguna se va afla in competitia nationala de volei rezervata junioarelor si cadetelor. Fetele noastre sunt increzatoare, dupa ce au castigat experienta in primul an ... tot articolul


  Sectia BASCHET

  Grupa prof. Stanasel Ecaterina

  Grupa de sportivi pregatiti de dna prof. Stanasel Ecaterina vor relua antrenamentele incepand cu data de 3 octombrie 2016 dupa urmatorul program : - Luni orele 18:00 - 20:00 - Joi orele 18:00 - ... tot articolul


  Sport pentru copii in Constanta

  Inscrieri sectie volei

  Sala de sport din Sc. Gen. Remus Opreanu (nr. 7), str. Adamclisi

  Incepand cu luna ianuarie 2016 CS Laguna efectueaza inscrieri la sectia volei, pentru copii clasele i-IV. Antrenamentele se vor efectua in sala de sport a Scolii Generale Remus Opreanu (Nr.7), in zile ... tot articolul


  Sport pentru copii in Constanta

  Debut in CN volei feminin - juniori

  Duminica, 4 octombrie, echipa de volei feminin CS Laguna debuteaza in Campionatul National, in deplasare, in meciul cu CSM Danubius Tulcea. Din grupa noastra mai fac parte CSS ACSV DONARIS 2010 GALATI ... tot articolul


  © 2008 - 2016 Cubul Sportiv LAGUNA Constanta

  [x]